Omlouváme se za delší dodací lhůty do konce výprodejů produktů bez kolku, tedy do konce září. Všichni děláme, co můžeme, abychom všechny objednávky odbavili co nejdříve.

Elektronické cigarety vs. klasické cigarety: Proč přejít na vaping?

V poslední době se na trhu objevuje čím dál více novinek, které zaujmou jak kuřáky, tak ty, kteří se chtějí zbavit svého zlozvyku – elektronické cigarety. Tento zázrak, pravidelně označovaný jako vaping, získává na popularitě díky svým potenciálním přínosům pro zdraví a schopnosti přizpůsobit spotřebu nikotinu potřebám člověka.

Oproti klasickým cigaretám, které zahrnují spalování tabáku a tvorbu mnoha škodlivých látek, jsou elektronické cigarety považovány za pokrokovou a mnohem méně destruktivní volbu. V tomto článku se podíváme na hlavní důvody, proč může být přechod na vaping výhodný, a podíváme se na značky, jako jsou Venix a Vuse, a na produkty, jako jsou jednorázové cigarety a elektronická cigareta bez nikotinu.

Co jsou elektronické cigarety a jak fungují?

Elektronická cigareta (dále označovaná jako e-cigareta) je zařízení, které produkuje páru pomocí ohřevu tekutiny zvané náplň do e-cigarety. Tuto páru pak uživatel vdechuje. Tento proces je známý jako vaping. Elektronické cigarety se skládají z několika základních částí:

  • Baterie: Elektronické cigarety jsou napájeny dobíjecími bateriemi, které ohřívají tekutinu v náplni.
  • Náplň (e-liquid): Tekutina obsahující kromě příchutí také nikotin nebo jeho variantu bez nikotinu. Náplně do e-cigarety jsou dostupné v různých příchutích a s různou intenzitou nikotinu.
  • Atomizér: Je to malá část, která ohřívá e-liquid a mění jej na páru.

Elektronické cigarety umožňují uživatelům kontrolovat množství vdechovaného množství nikotinu. Elektronická cigareta bez nikotinu je jednou z možností pro ty, kteří se snaží přestat kouřit a nechtějí skončit se závislostí na nikotinu.

Proč přejít na vaping | Vapoo.cz

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/vape-rozpra%C5%A1ova%C4%8D-vapov%C3%A1n%C3%AD-6612573/

Rozdíly mezi elektronickými cigaretami a klasickými cigaretami

1. Zdravotní rizika

Jedním z největších rozdílů mezi klasickými cigaretami a e-cigaretami je absence spalování. Jakmile si zapálíte klasickou cigaretu, dochází k hoření tabáku, což vede ke vzniku tisíců chemických látek, mezi něž patří i známé karcinogeny. Elektronické cigarety fungují na principu vaporizace, což znamená, že tekutina se zahřívá a mění se v páru, aniž by hořela. V důsledku toho neobsahuje pára z e-cigaret tolik škodlivých chemických látek jako kouř z klasických cigaret.

Některé studie naznačují, že vaping je o 95 % méně škodlivý než kouření tabáku, přestože se o tomto tvrzení stále vedou spory. Každopádně je jasné, že absence spalování zásadně snižuje množství škodlivých látek, které inhalujete.

2. Regulace nikotinu

Dalším nezbytným hlediskem elektronických cigaret je schopnost regulovat množství nikotinu, které uživatel vdechuje. Běžné cigarety mají pevně daný obsah nikotinu, který uživatel nemůže měnit. Na druhou stranu jsou k dispozici náplně do elektronických cigaret s naprosto odlišnými hladinami nikotinu, od vysokých koncentrací pro silné kuřáky až po elektronickou cigaretu zcela bez nikotinu. Toto postupné snižování obsahu nikotinu může být užitečné pro ty, kteří se snaží přestat kouřit postupně.

3. Různé varianty a příchutě

Elektronická cigareta nabízí mnohem větší výběr příchutí. Běžné cigarety jsou omezeny na tabákové a mentolové příchutě, zatímco elektronické cigarety nabízejí desítky až stovky příchutí. Značky jako Venix a Vuse se specializují na vytváření nápaditých příchutí, které uspokojí jak konvenční kuřáky, tak ty, kteří se snaží najít nové zážitky. E cigareta může mít příchutě, jako jsou ovocné příchutě, sladké, kávové, a dokonce i exotické kombinace.

Různé varianty elektronických cigaret | Vapoo.cz
Foto:
https://pixabay.com/cs/photos/vapov%C3%A1n%C3%AD-nap%C5%99-vgod-atomvapes-1675923/

4. Možnost jednorázových variant

Pro začátečníky nebo ty, kteří nechtějí investovat do dražších zařízení, jsou na trhu stále častěji k dispozici jednorázové cigarety. Jednorázová cigareta je určena na jedno použití a po spotřebování e-liquidu se vyhodí. Tyto jednorázové cigarety jsou často cenově výhodné a nabízejí jednoduchý způsob, jak vyzkoušet vaping bez závazků. Jednou z výhod jednorázových cigaret je jejich snadné používání – nemusíte se stresovat doplňováním tekutiny nebo výměnou baterií.

Proč přejít na vaping?

  1. Snížení zdravotních rizik: I když vaping není bez rizik, řada odborníků se shoduje, že je méně škodlivý než kouření tabáku. Jakmile se rozhodnete přejít na elektronickou cigaretu, eliminujete většinu škodlivých chemických látek, které vznikají při spalování tabáku.
  2. Šetříte peníze: Přestože počáteční náklady na kvalitní elektronickou cigaretu mohou být vyšší, vaping vám v dlouhodobém horizontu ušetří peníze. Běžné cigarety jsou nákladné a jejich cena neustále roste, zatímco náplně do e cigarety a jednorázové cigarety jsou zpravidla levnější alternativou.
  3. Možnost přizpůsobení nikotinu: Jedním z největších kladů elektronických cigaret je možnost si zvolit obsah nikotinu. Mnozí kuřáci se rozhodnou přejít na vaping, aby mohli postupně snižovat svou závislost na nikotinu, což je u klasických cigaret nemožné.
  4. Méně vůně a obtěžujícího kouře: Na rozdíl od klasických cigaret, které zanechávají nepříjemný zápach na oblečení, ve vlasech a v místnostech, pára z e-cigaret je mnohem méně intenzivní. Elektronické cigarety nezpůsobují takový zápach a jsou tímto způsobem sociálně přijatelnější.
  5. Přístup k různým příchutím: Pokud vás omrzel klasický tabák, vaping vám nabízí široký sortiment příchutí. Jak již bylo uvedeno dříve, značky jako Venix a Vuse nabízejí širokou škálu příchutí, aby uspokojily i ty nejnáročnější požadavky uživatelů.
  6. Jednoduché použití pro začátečníky: Pokud se obáváte složitosti elektronických cigaret, existují jednorázové cigarety, které jsou ideální volbou pro začátečníky. Jednorázové cigareta nevyžaduje žádnou údržbu – stačí ji využít a po vyčerpání ji vyhodit.

Značky na trhu: Venix a Vuse

Nejznámějšími značkami v oblasti elektronických cigaret jsou Venix a Vuse. Obě tyto značky se soustředí na kvalitní zboží, které splňuje přání jak začínajících, tak zkušených vaperů.

  • Venix: Tato značka je známá svou inovací a kvalitou. Nabízí široký výběr zařízení, od základních modelů až po pokročilé vapo zařízení. Venix také nabízí sortiment různých náplní s různými příchutěmi a koncentracemi nikotinu.
  • Vuse: Vuse se stejně jako Venix soustředí na kvalitní zboží s důrazem na uživatelskou přívětivost. Společnost Vuse je oblíbená pro své kompaktní zařízení, které jsou ideální pro běžné použití, a navíc nabízí širokou škálu příchutí.

Jak začít s vapingem?

Pokud se rozhodnete přejít z klasických cigaret na vaping, zde je několik kroků, které vám mohou pomoci:

  1. Vyberte si správné zařízení: V případě, že se chystáte na dlouhodobé využívání, může být mnohem lepší investovat do kvalitní elektronické cigarety, například od značek jako Venix nebo Vuse.
  2. Rozhodněte se pro náplň: Zvažte, zda chcete nikotinové náplně nebo elektronickou cigaretu bez nikotinu. Pokud potřebujete snížit nikotinovou závislost, budete moci začít s vyšším obsahem nikotinu a postupně snižovat koncentraci.
  3. Zjistěte, jak často používat: Vaping je flexibilnější než klasické kouření. Nemusíte si zapalovat celou cigaretu – budete si moci dát pouze několik šluků podle potřeby.

Shrnutí

Elektronické cigarety se staly atraktivní volbou pro řadu kuřáků, kteří potřebují snížit škodlivé účinky kouření nebo přestali kouřit definitivně. Ať už dáváte přednost jednorázové cigaretě nebo pokročilému zařízení, jako jsou například výrobky Venix a Vuse, vaping nabízí oproti klasickému kouření řadu výhod. Výběr obsahu nikotinové látky, široká škála příchutí a snížení zdravotních rizik pro zdraví jsou jen některé z důvodů, proč byste mohli zvážit přechod na vaping.