NOVINKA v našem sortimentu... jednorázovky Sikary S600 na neuvěřitelných 6000 potahů! Obří výdrž, skvělá cena!

Proč a jak přejít z jednorázovek na POD systém a dobíjecí zařízení?

Elektronické cigarety se v posledních letech staly velmi oblíbenými, zejména mezi lidmi, kteří hledají alternativu ke klasickému kouření. Jednorázové e-cigarety jsou jednou z nejoblíbenějších možností, ale stále více uživatelů objevuje výhody POD systémů a dobíjecích zařízení. Tento článek popisuje, proč a jak přejít z jednorázových e-cigaret na modernější POD systémy a dobíjecí zařízení a jaké výhody tento přechod přináší.

Obsah

  • Co je to jednorázová elektronická cigareta?
  • Výhody a nevýhody jednorázových e-cigaret
  • Co je systém POD?
  • Jak přejít z jednorázových e-cigaret na POD systém
  • Jaké náplně do e-cigaret jsou vhodné pro POD systém?

1. Co je to jednorázová elektronická cigareta?

Jednorázová elektronická cigareta je zařízení určené pouze k jednorázovému použití. Po vyčerpání náplně je nutné celé zařízení vyhodit, protože jej nelze znovu nabít ani naplnit. E-cigareta je předem naplněna e-liquidem obsahujícím nikotin nebo bez nikotinu a je k dispozici v různých příchutích. Jednorázové elektronické cigarety jsou velmi oblíbené, zejména mezi začínajícími a příležitostnými uživateli, a to díky své snadnosti a cenové dostupnosti.

2. Výhody a nevýhody jednorázových e-cigaret

Výhody

V případě jednorázové elektronické cigarety je možné si vybrat z několika výhod, např.

  • Snadné používání: Není třeba se starat o dobíjení nebo doplňování.
  • Velmi dobrá dostupnost: Snadno dostupné v obchodech i na internetu.
  • Rozmanitost příchutí: Široká nabídka příchutí připravených k použití.

Výhody a nevýhody jednorázových e-cigaret | Vapoo.cz
Foto:
https://pixabay.com/cs/photos/lid%C3%A9-mu%C5%BE-s%C3%A1m-kou%C5%99en%C3%AD-vape-kou%C5%99-2598820/

Nevýhody

Vůně se vyznačují vysokou hustotou, která se projevuje v závislosti na druhu a množství aromatu.

  • Dopad na životní prostředí: Jednorázové elektronické cigarety se po použití vyhazují, což vede k velkému množství odpadu.
  • Vysoké náklady: Náklady na jednorázové e-cigarety mohou být vyšší než na dobíjecí zařízení, protože zařízení je třeba neustále doplňovat. Jednorázová elektronická cigareta vape tak může pravidelné kuřáky vyjít draho.
  • Omezené možnosti doplňování: Jednorázové e-cigarety mají předem stanovené náplně, takže neexistuje možnost zvolit si různé síly nikotinu nebo vyzkoušet různé druhy e-liquidů.

3. Co je systém POD?

POD systém je typ e-cigarety, která je menší a kompaktnější než tradiční vape zařízení. Tato zařízení používají malé náplně zvané „pods“, které jsou předem naplněny e-liquidem nebo je lze znovu naplnit. Mnohé z nich mají integrované dobíjecí baterie, které nabízejí větší flexibilitu a dlouhodobou úsporu nákladů.

Výhody systémů POD

  • Ekologičtější varianta: Místo vyhazování celého zařízení lze vyměnit pouze náplně, čímž se sníží množství odpadu.
  • Výběr e-liquidů: Můžete si vybrat ze široké nabídky e-liquidů, včetně beznikotinových, nebo používat vlastní náplně. Elektronická cigareta bez nikotinu přináší především výhody pro vapery, kteří nechtějí propadnout závislosti.
  • Dlouhodobé úspory: V závislosti na četnosti používání mohou POD systémy dlouhodobě stát méně než jednorázové e-cigarety.
  • Možnost přizpůsobení: U systémů POD lze sílu nikotinu a příchuť často upravit podle vašich preferencí.

Jak přejít z jednorázových e-cigaret na POD systém

Přechod z jednorázových e-cigaret na POD systém lze provést snadno prostřednictvím několika kroků:

a) Výběr správného zařízení

Při výběru POD systému je důležité zvážit několik faktorů, včetně velikosti, výkonu, kapacity baterie a nastavitelnosti. Zkontrolujte hodnocení a recenze, abyste zjistili, které e-cigarety jsou v současné době nejprodávanější a zda splňují vaše požadavky.

Jak přejít z jednorázových e-cigaret na POD systém | Vapoo.czFoto: https://pixabay.com/cs/photos/destroir-vape-mechanick%C3%A9-mod-4232924/

b) Výběr e-liquidu

Jednou z největších výhod POD systémů je možnost výběru e-liquidu. Pokud chcete odstranit nikotin, vyberte si e-cigaretu bez nikotinu. Jste-li na nikotin zvyklí, začněte s koncentrací podobnou jako u jednorázových cigaret a postupně ji snižujte.

c) Údržba a nabíjení

Na rozdíl od jednorázových e-cigaret je třeba POD systémy pravidelně nabíjet a doplňovat. Tento úkol je však snadný a velmi pohodlný s běžnou USB nabíječkou nebo speciální stanicí.

Jaké náplně do e-cigaret jsou vhodné pro systémy POD?

Náplně do e-cigaret (e-liquidy) se dodávají v různých příchutích a koncentracích nikotinu. Pro POD systémy existují dva typy e-liquidů: na bázi volného nikotinu a na bázi nikotinových solí. Pokud dáváte přednost rychle působícím e-cigaretám, zvažte nikotinové soli s nižší koncentrací nikotinu.

Shrnutí

Přechod z jednorázových e-cigaret na POD systém a dobíjecí zařízení je rozhodnutí, které přináší mnoho výhod. Můžete si sami zvolit náplně do svých e-cigaret, snížit dopad na životní prostředí a z dlouhodobého hlediska ušetřit peníze. Přechod je ekologičtější variantou kouření, která nabízí větší flexibilitu a více možností přizpůsobení. Pokud chcete přejít na modernější a úspornější variantu, systém POD nabízí vše, co hledáte.

A nakonec, při výběru elektronické cigarety se nedívejte pouze po nápisu nejprodávanější elektronická cigareta, ale také na její funkce a recenze!